Brač Online

Naslovnica Tko smo mi Donacije Portal na Facebooku

Prošlog je četvrtka u Sutivanu, na igralištu Bunta, kao i proteklih godina, održan završni nastup polaznika Ljetnog baletnog seminara.

 

 

 

Ove godine je novost da je organizaciju seminara preuzela globalna platforma za ples Dance Star, jedna od najznačajnijih na svijetu, pod novim nazivom Dance Star Summer Camp, što u budućnosti jamči još bolji i atraktivniji seminar i kvalitetniju promociju Sutivana, otoka Brača i Hrvatske u svijetu.

Uz program klasičnog baleta, kojeg su uz prvakinju baleta Almiru Osmanović vodili Regina Kaupuza, profesorica Baletne akademije Riga, Anton Bogov, prvak Slovenskog nacionalnog gledališča Maribor, Ivana Benešova, baletna pedagoginja iz Praga uz klavirsku pratnju prof. Marijana Sivoša, ravnatelja Škole za klasični balet Zagreb, dok je program jazz musical theatra vodio Axel Olzinger, pedagog iz Austrije.

Ovogodišnji polaznici seminara bili su iz Hrvatske, Austrije, Češke, Slovačke, Poljske, Srbije, Ukrajine i Sjedinjenih Američkih Država .

Na završnom nastupu otplesan je kraći baletni class, nakon kojega su se plesači predstavili s pojedinačnim varijacijama iz klasičnog baletnog repertoara , čak tri pas de deuxa - plesa u paru iz baleta Santanela, Labuđe jezero i La Corsaire, kao najzahtjevnije baletne forme, koreografijama contemporary baleta i nekoliko koreografija iz mjuzikla.

Na kraju koncerta umjetnička voditeljica Almira Osmanović i organizator projekta Alen Petelinc svim su polaznicima dodijelili diplome.

Više o cijelom projektu možete pronaći na stranici i instagram profilu.

 

 

Podijelite ovaj članak

Submit to DeliciousSubmit to DiggSubmit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to StumbleuponSubmit to TechnoratiSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

Ove web stranice koriste kolačiće radi što boljeg iskustva posjetitelja stranice. Molimo da prije korištenja web stranice pročitate opće uvjete korištenja, uvjete zaštite osobnih podataka i Informacije o kolačićima. Klikom na poveznicu 'Zatvori' potvrđujete prihvaćanje kolačića na ovim stranicama.