Brač Online

Naslovnica Tko smo mi Donacije Portal na Facebooku

U sklopu kratkometražnog programa  Brač Film Festivala  ( filmova studenata filmskih akademija )  u Amfiteatru Svpetrvs Hotela večeras u 21.30, sudjeluje i jedan Bračanin – Luka Eterović sa svojim filmom  “Ctrl*Z”

 

 Luka je  rođen 1995. u Supetru, odrastao u Pučišćima, student je treće godine preddiplomskog studija na Umjetničkoj akademiji u Splitu, smjer Film i Video. Kroz čitavo djetinjstvo pokazivao je zanimaciju za kreativno stvaralaštvo - crtao, gledao filmove, čitao knjige i stripove, a zanimao se i za sve blagodati interneta, digitalnog doba i naravno - Playstationa. Kaže da je odrastao na Disneyu i tvrdi da je to definitivno najbolji recept za odgoj djeteta. Prve kratke filmiće snimao je mobitelom u svom dvorištu, a prvi rad napravio u 8. razredu, u sklopu školskog zadatka.Tijekom školovanja u srednjoj grafičkoj školi u Splitu bio je više fokusiran na web dizajn, programiranje i multimediju, bavio se animacijom, photoshopom, dizajnom i sl.

Kao maturalni rad snimio je kratki film ‘Rub’, a nakon godine pripreme i eksperimentalni horor ‘Watch in the Dark’. Godine 2015. godine upisuje umjetničku akademiju u Splitu, smjer Film i Video. Na drugoj godini snima svoj najuspješniji rad film ‘Ctrl+Z’ u trajanju od 13 minuta s kojim sudjeluje na filmskim festivalima diljem Hrvatske: Revijas tudentskog filma 2017. u Zagrebu, 49. Revija hrvatskog filmskog stvaralaštva, 2017. u Vrbovcu, te 65. Pula film festival 2018. u sklopu Studentskog programa.

‘Ctrl+Z’ je žanrovski fantastika, a konceptualno je ‘zavezan’ za jedan prostor i dva lika: Djevojku i momka, Petru i Marka. Marko radi kao programer dok je Petra još na fakultetu. Jedne noći, Marko prima poziv od šefa koji mu kaže da program na kojem su radili mora biti spreman za ponedjeljak i Marko  je kasno u noć primoran završiti kod. U jednom trenutku slučajno prolijevodu po tipkovnicu i ona prestaje raditi, odnosno počne raditi na posve čudnovat način.
Petru glumi Katarina Šokčević, Marka Josip Bojčić, kameru potpisuje Krešo Štulina, asistentica režije i snimanje zvuka je Nadja - Matija Fatović, produkciju Elizabeta Ružić, UMAS i Krešo Štulina, mentorstvo profesor Vlado Zrnić i asistent Dinko Božanić.

Režiju, scenarij i motažu potpisuje naravno Luka Eterović.

Podijelite ovaj članak

Submit to DeliciousSubmit to DiggSubmit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to StumbleuponSubmit to TechnoratiSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

Ove web stranice koriste kolačiće radi što boljeg iskustva posjetitelja stranice. Molimo da prije korištenja web stranice pročitate opće uvjete korištenja, uvjete zaštite osobnih podataka i Informacije o kolačićima. Klikom na poveznicu 'Zatvori' potvrđujete prihvaćanje kolačića na ovim stranicama.