Brač Online

Naslovnica Tko smo mi Donacije Portal na Facebooku

Centar za kulturu Brač, u ciklusu „Ljetne izložbe u Galeriji umjetnina Branislav Dešković“, najavljuje otvorenje izložbe Roman Cieślewicz – u četvrtak 23. kolovoza u 20.30 sati.

 

 

 

Roman Cieślewicz (rođen 13. siječnja 1930. u Lwówu, umro 21. siječnja 1996. u Parizu) istaknuti poljsko-francuski dizajner plakata i grafički umjetnik iznimne međunarodne reputacije, po mnogima i jedan od najutjecajnijih dizajnera druge polovice 20. stoljeća, često je boravio u Hrvatskoj uz koju je bio vezan poslom i prijateljstvima. Na Braču je radio i boravio u više navrata - u Galeriji Dešković 1990. godine izlagao je svoje simetrične figure, 1981. godine dizajnirao je katalog Galerije umjetnina Branislav Dešković, potom i monografije Valerija Michielija i Ignjata Joba, a 1989. i povijesno-turističku monografiju otoka Brača.

Galerija umjetnina Branislav Dešković ovom izložbom s radošću predstavlja grafike Romana Cieślewicza iz vlastitog fundusa, a o njegovu radu govorit će istaknuti hrvatski dizajner Goran Martin Štimac.

Izložba ostaje otvorena do 23. rujna.

 

 

Podijelite ovaj članak

Submit to DeliciousSubmit to DiggSubmit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to StumbleuponSubmit to TechnoratiSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

Ove web stranice koriste kolačiće radi što boljeg iskustva posjetitelja stranice. Molimo da prije korištenja web stranice pročitate opće uvjete korištenja, uvjete zaštite osobnih podataka i Informacije o kolačićima. Klikom na poveznicu 'Zatvori' potvrđujete prihvaćanje kolačića na ovim stranicama.