Brač Online

Naslovnica Tko smo mi Donacije Portal na Facebooku

U Škripu je ovog vikenda održan 9. Festival čakavske riči 'Štefe Pulišelić'.

 

 Škrip i Muzej otoka Brača i ove su godine, posljednjeg vikenda u kolovozu bili ponosni domaćini Festivala čakavske riči „Stjepan Štefe Pulišelić“ posvećenog velikom bračkom čakavskom pjesniku rođenom u Škripu.

U prvoj večeri festivala, u petak 24. kolovoza, na magičnoj pozornici iza Muzeja otoka Brača, održana je se večer dalmatinskih klapa, kao svojevrsna uvertira čakavskoj pjesničkoj večeri posvećenoj ljubavi i erotici koja se zbila dan poslije.  Na klapskoj večeri, po odabiru Pjera Mirića, mladog bračkog pjesnika čiji su mnogi stihovi uglazbljeni za klapsko pjevanje, nastupile su muške klapa „Braciera“ iz Bola i „Korda“ iz Lumbarde, mješovita klapa „Kampaneli“ iz Kaštela te ženske klape „“Kurjože“ iz Podstrane i „Orca“ iz Splita.


Subota je pak bila rezervirana za pjesničku večer na temu „ljubavna i erotska poezija na čakavici“. Pjesnici i pjesnikinje naših srednjodalmatinskih otoka čiji su radovi odabrani na natječaju koji je objavila Turistička zajednica Grada Supetra čitali su pred prepunim gledalištem, odnosno slušalištem svoje erotske stihove.Organizatori devetog „Festivala čakavske riči „ koji se održava u sklopu manifestacije „Supetarsko lito“ bili su Turistička zajednica Grada Supetra, Muzej otoka Brača i Narodna knjižnica Supetar.

 

Podijelite ovaj članak

Submit to DeliciousSubmit to DiggSubmit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to StumbleuponSubmit to TechnoratiSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

Ove web stranice koriste kolačiće radi što boljeg iskustva posjetitelja stranice. Molimo da prije korištenja web stranice pročitate opće uvjete korištenja, uvjete zaštite osobnih podataka i Informacije o kolačićima. Klikom na poveznicu 'Zatvori' potvrđujete prihvaćanje kolačića na ovim stranicama.