Brač Online

Naslovnica Tko smo mi Donacije Portal na Facebooku

Posljednim koncertima u Supetru i Milni na Braču koje je publika ispratila dugim pljeskom  Uzmah je završio ljetne koncerte na Braču.

 

 Veliki broj polaznika iz cijelog svijeta od Amerike do Japana i vrlo visoki umjetnički nivo profesora i studenata privukao je više od 2000 posjetitelja na koncertima i kulturnim događanjima u organizaciji UZMAH-a.
Profesori predavači Međunarodne škole Uzmah došli su iz cijelog svijeta: Natalia Gvozdetskaya, Moskva – violina, Gustavo Tavares, Oslo – violončelo, Eva Hühn, Osijek – violina, Vassila Efstahiadou, Hannover – glasovir, prof. Ana Domančić Krstulović, Split – flauta, Dorotea Vismara, Firenza – viola, prof. Joel Hoffman, New York  - kompozicija, Stephanie Gonley i  Ofer Falk, London – violina, Anna Kandinskaya, Beč – violina, prof. David Grigorian, München – violončelo.
Ukupno je seminare pohađalo 82 aktivna polaznika u dobi od 5 do 80 godina i 60 pasivnih polaznika iz cijelog svijeta: Sjedinjene američke države, Japan, Koreja, Rusija, Kazahstan, Mexico, Njemačka, Belgija, Velika Britanija, Poljska, Latvija, Austrija, Hrvatska i dr.


Organizirano je 14 koncerata u kulturno povijesnim spomenicima otoka Brača. Posebno je važno da se osim u Milni i Supetru koncerti i kulturna događanja odvijaju u potpuno kulturno nepravedno zapostavljenim mjestima kao što su Ložišća sa znamenitim Rendićevim zvonikom ali isto tako i Luka Bobovišća za koju malo ljudi zna da je mjesto gdje je Vladimir Nazor proveo svoje djetinjstvo i koje još uvijek čuva autentični ambijent iz toga vremena. Iz tog razloga ove godine je Uzmah dvije večeri posvetio Vladimiru Nazoru i njegovoj luci Bobovišća i to 22.7. Večer poezije Vladimira Nazora u dvorištu njegove kuće s izvođačima Sretenom Mokrovićem i Sandorm Szilvagyiem,  zatim 28.7. s balkona kuće Vladimira Nazora održala se Ponoćna serenada koja oživljava luku Bobovišća zvucima klasične glazbe kako je i bilo u vrijeme kad je Vladimir Nazor ondje živio. Izvođači su bili Ana Domančić na flauti, Hannah Kandinsky na violini i Ana Šincek na violončelu.Velika posjećenost koncerata i publika koja ustrajno prati sve koncerte Uzmaha  potvrđuje činjenicu da su koncerti i sva događanja koje Uzmah organizira vrlo visokog umjetničkog nivoa.
I ove godine je potvrđena visoka kvaliteta profesora predavača na Međunarodnoj školi Uzmah i isto tako visoki nivo polaznika učenika i studenata koji su na kraju svakog seminara održali izvrsne koncerte. Većina polaznika zahvaljujući tim seminarima osvaja nagrade na hrvatskim i međunarodnim natjecanjima iz glazbe i također zahvaljujući kontaktima s profesorima iz inozemstva omogućuje im se studij i usavršavanje u inozemstvu.
Izvrsna suradnja saGradom Supetrom,  Centrom za kulturu Brač,  Župom Gospe od blagovijesti u Milni, Turističkom zajednicom u Milni  omogućuje da Uzmah bude prisutan u više mjesta otoka Brača tokom svog djelovanja u ljetnim mjesecima i da uvelike obogaćuje kulturnu ponudu na Braču uz potporu Ministarstva kulture i Ministarstva znanosti i obrazovanja Republike Hrvatske i Grada Supetra.

Podijelite ovaj članak

Submit to DeliciousSubmit to DiggSubmit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to StumbleuponSubmit to TechnoratiSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

Ove web stranice koriste kolačiće radi što boljeg iskustva posjetitelja stranice. Molimo da prije korištenja web stranice pročitate opće uvjete korištenja, uvjete zaštite osobnih podataka i Informacije o kolačićima. Klikom na poveznicu 'Zatvori' potvrđujete prihvaćanje kolačića na ovim stranicama.