brac online

Osmi povjerenik, film redatelja Ivana Salaja koji je sniman i na našem otoku, hrvatski je kandidat za 91. nagradu Oscar Američke akademije filmske umjetnosti i znanosti.

 

 Osmi povjerenik natjecat će se naravno u kategoriji najboljeg filma na stranom jeziku a o odluku o njegovoj kandidaturi donijela je Komisija Hrvatskog društva filmskih djelatnika (HDFD).

Film je ekranizacija nagrađivanog bestselera Renata Baretića, smještena na izoliranom 'otoku Trećiću', čiji stanovnici nemaju potrebu za matičnom domovinom, političkom vlašću, crkvom.

Glavnu ulogu ambicioznog i arogantnog mladog političara igra Frano Mašković, njegovog osebujnog prevoditelja Borko Perić a tu su još i Ivo Gregurević, Nadia Cvitanović, Goran Navojec, Filip Šovagović, Iva Mihalić, Mate Gulin, Špiro Guberina i drugi, a važnu ulogu imaju sami Trećićani, od kojih je njih devedeset posto statista s Brača.

Konačan popis filmova nominiranih za Oscara objavit će se 22. siječnja, a svečanost dodjele održat će se 24. veljače.

Podijeli članak

Submit to DeliciousSubmit to DiggSubmit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to StumbleuponSubmit to TechnoratiSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

Ove web stranice koriste kolačiće radi što boljeg iskustva posjetitelja stranice. Molimo da prije korištenja web stranice pročitate opće uvjete korištenja, uvjete zaštite osobnih podataka i Informacije o kolačićima. Klikom na poveznicu 'Zatvori' potvrđujete prihvaćanje kolačića na ovim stranicama.