Brač Online

Naslovnica Tko smo mi Donacije Portal na Facebooku

Kao dio programa obljetnica (150. Čitaonice i 30 godina Knjižnice) u ponedjeljak, 24. 09. 2018. bit će otovorena izložba kazališnih fotografija Čede Martinića, jedinog profesionalnog pučiškog glumca za sada.

 

 Zanimljivo je da je Čedo vodio program proslave 120. obljetnice Čitaonice, kada je svečano otvorena današnja Knjižnica.

Riječ je se o 30 kazališnih fotografija (crnobijelih i u boji) Čede Martinića, od prve iz 1984., Dantova smrt do 2007., Libar o libra M. Uvodića.  Još jedna zanimljiva, za nas Pučišćane, je fotografija iz 1994., Hamlet, naime na fotografiji je Čedo s Nevom Bulić, glumicom koja je po majci Pučiška.

Fotografije su poklon Pučišćima, naših mještana Matka Alaburića i dr. sc. Ranka Goića koji su ih dobili zahvaljujući susretljivosti Arhiva HNK-a Splita.

O Čedi će govoriti Trpimir Jurkić, ravnatelj drame HNK Split, Čedov kolega.
Izložbu će otvoriti načelnik općine Pučišća Marino Kaštelan. Čedo je 2012., posmrtno dobio nagradu za životno djelo općine Pučišća..
Na otvorenju će nastupiti i pučiška klapa Volat.

Podijelite ovaj članak

Submit to DeliciousSubmit to DiggSubmit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to StumbleuponSubmit to TechnoratiSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

Ove web stranice koriste kolačiće radi što boljeg iskustva posjetitelja stranice. Molimo da prije korištenja web stranice pročitate opće uvjete korištenja, uvjete zaštite osobnih podataka i Informacije o kolačićima. Klikom na poveznicu 'Zatvori' potvrđujete prihvaćanje kolačića na ovim stranicama.