Brač Online

Naslovnica Tko smo mi Donacije Portal na Facebooku

Tradicionalno natjecanje hrvatskih radioamatera pod nazivom ''KUP JADRANA 2018'' je prilika u kojoj su supetarski mladi operatori (kontesteri) prvi put nastupili samostalno bez pomoći starijih operatora a pod pozivnom oznakom 9A1CFN.

 

 


Ovu čast zaslužili su dvogodišnjim aktivnim radom na svim poljima radioamaterizma pa su eto dobili priliku da u jednom jakom domaćem natjecanju pokažu svoje znanje.

Iako su propagacije radiovalova bile loše uspjeli su u svoja dva perioda po 30 minuta odraditi 36 veza i tako se plasirati na ljestvicu množitelja.

Moramo stoga pohvaliti naše stare poznanike Tonija ( 13 ) i Dominika ( 14 ) što su u cijelom natjecanju imali svega jednu grešku a to je više nego dobro.

Stariji operatori radili su pod pozivnom oznakom 9A7B i 9A2MX a zbroj bodova svih učesnika dat će konačni plasman u ovom natjecanju.

Konačni rezultati saznati će se tek slijedeći tjedan a do tada slijede pripreme za posljednje UKV natjecanje sa Vidove Gore koje će se održati u nedjelju 21.listopada ove godine.

A učionica očekuje nove polaznike da uđu u začarani krug radijskih komunikacija.

 

 

 

 

 
Tekst i snimke: Ivica Pavišić 9A2BW

Podijelite ovaj članak

Submit to DeliciousSubmit to DiggSubmit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to StumbleuponSubmit to TechnoratiSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

Ove web stranice koriste kolačiće radi što boljeg iskustva posjetitelja stranice. Molimo da prije korištenja web stranice pročitate opće uvjete korištenja, uvjete zaštite osobnih podataka i Informacije o kolačićima. Klikom na poveznicu 'Zatvori' potvrđujete prihvaćanje kolačića na ovim stranicama.