brac online

Uvik držimo oko na našim mladim, nadarenima i talentiranim ljudima, ovaj put na tapet je došao naš Pučišćanin, proslavljeni mladi dramatičar Ivor Martinić.

 

 
Intervju koji su s njim jučer obavile i objavile naše kolege s FB stranice Pučišća uz dozvolu admina prenosimo u cijelosti.Posli puno vrimena ulovili smo našega Ivora Martinića, poznatog dramatičara, Pučišćanina kojega cijene na svim kontinentima!

Admin: Ivore, di si nan, kud si, na kojima daskima?

Ivor: Trenutačno san u Barceloni. Zodnje dvi godine živen na relaciji Pučišća-Barcelona. Obično sam priko lita u Pučišćima, a drugo u Barceloni.

Admin: Na čemu rodiš sad?

Ivor: Trenutačno završojen svoju dramu "Dobro je dok umiremo po redu", kojo će se izvest u desieten misecu 2019. u Zagrebačkom kazalištu mladih. Skupa s tin pišen jednu novu dramu za Dramu Maribor, završojen jedon scenarij i adaptaciju pripovijetke "Bartleby" za jednu koprodukciju Španjolske i Urugvaja. Imo tega i još, ali to je sad nojfriškije če moran završit.

Admin: "Moj sin samo malo sporije hoda" postigla je svjetsku slavu!

Ivor: Još uvik se dosta igro to moja drama. Trenutačno se igro četvrto sezona predstave u Argentini, završoje se prvo u Čileu i Boliviji, a spriemo se drugo sezona predstave u Meksiku, kojo će počiet u veljači 2019. "Drama o Mirjani i ovima oko nje" će isto tako 2019. bit postavljena u Urugvaju u njihoven nacionalnem kazalištu.

Admin: Suradnja s Daliborom Matanićem?

Ivor: U kazalištu san pri misec don završi rodit na adaptaciji Viscotijevog filma "Sumrak bogova" u Slovenskom narodnom gledališču Maribor. Na predstavi sam bi i dramaturg, a predstavu je režiro Dalibor Matanić i s njin sam prvi put surađivo.Admin: Rodiš i na radiju?

Ivor: U Hrvatskoj dosta rodin na radiju, zodnje san imo premijere drame za dicu "Vitez na pola" kojo je pruošlu sedmicu i nagrođena na festivolu u Bratislavi ko nojbojo radio-drama za mlade. A nedavno su snimili i moju drugu dramu "Bilo bi šteta da biljke krepaju" i ona bi ovih don tribala bit na radiju.

Admin: "Ciganin, ali najljepši" jedna je od nojčitanijih knjig u nos, a i predstava je bila rasprodona?

Ivor: U kazalištu u Hrvatskoj san zodnje rodi na adpataciji romana Kristijana Novaka "Ciganin, ali najljepši" u HNK Zagreb i bilo je to divno iskustvo. Rodi san i na adaptaciji romana "Alica u zemlji čudesa" u ZKM-u.

Admin: Če ti je nojdraže od svega?

Ivor: Općenito nojviše volin rodit na adaptacijama i to mi je nojlipši posol jer volin surađivat s piscen, pritvorat jedon žanr u drugi. Bilo da je to adaptacija romana u dramu, ili filma u dramu ko će je bi slučaj sa Viscotijevin "Sumrakom bogova".
Svakako, uvik se ništor piše i rodi.

Admin: Koliko pare igrodu ulogu u tvojien poslu?

Ivor: Snimat filmove i postavijot predstave je dosta skupo, po se čiesto tribo čekot dosta dugo da se sve poklopi. Recimo, dramu "Dobro je dok umiremo po redu" san poče pisat 2011. godine, a tek će sljedeće godine bit postavljena. Jednostavno, tribo dosta vrimena da se skupidu pare, da se sve poklopi, okupidu judi i zbog tega se uvik rodi na više projektih – jer nikad ne znoš kad će koji dobit zeleno svitlo. Na žalost još uvik se postavi ili snimi somo 20-tak posto od onega če se sve napiše, niki projekti jednostavno ne ugledodu svitlo dona. Ali to je tako za sve koji se bavidu kulturom. Nimo druge, nego pisat i daje i nodat se da će ništo od tega i bit postavljeno ili objovljeno.

Admin: Ti to oduvik voliš? Koliko ti je tvoje pučiško ditinjstvo pomuoglo da se odlučiš za posol dramatičara?

Ivor: Oduvik san ti rodit ništo u kazalištu. Još olkad smo činili predstave sa Pićeton oko Božića, zno san da je to ništo će me puno interesiro. Bilo je to super vrime za bit dite u Pučišćima. Pruove sa Pićeton, odlična knjižnica, super profesorica hrvatskega Lucija Puljak, glazbena škuola, časna Danijela i njezine pruove. Stvarno se imalo kako kvalitetno provodit done i razvijat talente. Nodon se da je i sada bar približno tako i za današnju dicu.

Admin: Ivore, fola ti. Želimo ti puno sriće i još puno dobrih predstavih, tekstovih i adaptacijih!
Drogo nan je da se uvik rado sitiš pučiških daskih, klimavih i montažnih, ali nojdražih!

 

Izvor: FB Pučišća

Podijeli članak

Submit to DeliciousSubmit to DiggSubmit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to StumbleuponSubmit to TechnoratiSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

Ove web stranice koriste kolačiće radi što boljeg iskustva posjetitelja stranice. Molimo da prije korištenja web stranice pročitate opće uvjete korištenja, uvjete zaštite osobnih podataka i Informacije o kolačićima. Klikom na poveznicu 'Zatvori' potvrđujete prihvaćanje kolačića na ovim stranicama.