brac online

U Splitu je prekjučer održana Zlatna večer matematike na kojoj su zapažen nastup imali i polaznici Klesarske škole u Pučišćima.

 

 Zlatna večer matematike u organizaciji učitelja i nastavnika matematike Splitsko – dalmatinske županije i Agencije za odgoj i obrazovanje, Podružnica Split, uz podršku grada Splita, te udruga STEAM, CROST, MENSA i Enigmatskog kluba „Božidar Vranicki“ održavala se  u Etnografskom muzeju (iza Vestibula) i Staroj gradskoj vijećnici (na Pjaci).

Ove godine sve matematičke radionice i izlaganja bile su inspirirane dvjema temama "Godina matematičke biologije" i "Umjetnost i matematika" a zapažena prezentacija pučiške Klesarske škole nadovezala se na potonju i kroz izložene radove svojih polaznika vrlo uspješno ukazala na neposrednu vezu matematike i umjetnosti antičke Grčke.

Uz Pučišćane na manifestaciji su sudjelovala su još i tri dječja vrtića, dvadeset osnovnih te dvanaest srednjih škola s područja naše županije.

Podijeli članak

Submit to DeliciousSubmit to DiggSubmit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to StumbleuponSubmit to TechnoratiSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

Ove web stranice koriste kolačiće radi što boljeg iskustva posjetitelja stranice. Molimo da prije korištenja web stranice pročitate opće uvjete korištenja, uvjete zaštite osobnih podataka i Informacije o kolačićima. Klikom na poveznicu 'Zatvori' potvrđujete prihvaćanje kolačića na ovim stranicama.