brac online

Klesarska škola Pučišća, u suradnji s Oris Kućom arhitekture, poziva vas na dostavu dokumentacije projekata i radova ostvarenih u razdoblju od 1. 1. 2017. do 31. 12. 2018. za natječaj za Nagradu Tripun Bokanić Klesarske škole Pučišća 2019. i izložbu prijavljenih radova.

 

 

Tripun Bokanić (1575.-1609.), za one koji nisu upoznati s njegovim životom i djelom, bio je klesar i graditelj rodom iz Pučišća, član klesarske obitelji i autor posljednjeg kata zvonika trogirske katedrale izrađenog u kombinaciji renesansne i gotičke umjetnosti. Bio je i graditelj kamenog oltara crkve svete Marije u Zadru, a pripisuje mu se i gradska loža u gradu Hvaru, kao i oltar tamošnje crkve iz 1605. godine. Nije, dakle, neobično da se ova nagrada zove upravo po njemu, renesansnom umjetniku koji je svoju strast za klesarstvom pretvorio u umjetničko stvaranje impozantnih dalmatinskih građevina.

Nagrada Tripun Bokanić dodjeljuje se u sljedećim kategorijama:
- najuspješnije arhitektonsko ostvarenje,
- najuspješniji restauratorski zahvat,
- najuspješnije oblikovanje uporabnog predmeta ili pojedinačnog arhitektonskog ili dekorativnog elementa,
- najuspješniji edukacijski, kustoski, publicistički, kritički, znanstveno-istraživački i teorijski rad
- najuspješnije oblikovanje suvenira u kamenu.

Otvorenje izložbe radova pristiglih na natječaj i dodjela Nagrade održat će se 17. svibnja 2019. godine u Pučišćima, a zagrebački postav izložbe planira se za kraj 2019. godine u Oris Kući arhitekture.

Radove pristigle na natječaj ocjenjivat će stručni žiri u čijem su sastavu ove godine akademik Nikola Bašić, dipl.ing.arh., prof. Nenad Fabijanić, dipl.ing.arh. i akademik Dinko Kovačić, dipl.ing.arh., arhitekti koji su svojim radom značajno doprinijeli promociji gradnje u kamenu.

Nagradu za najuspješnije oblikovanje suvenira u kamenu uručit će predstavnik Hrvatske gospodarske komore, kao posebnu kategoriju među navedenima.

Rok predaje dokumentacije je 1. svibanj 2019., do ponoći, a materijale potrebne za prijavu na natječaj možete preuzeti OVDJE

 

 

 

Podijeli članak

Submit to DeliciousSubmit to DiggSubmit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to StumbleuponSubmit to TechnoratiSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

Ove web stranice koriste kolačiće radi što boljeg iskustva posjetitelja stranice. Molimo da prije korištenja web stranice pročitate opće uvjete korištenja, uvjete zaštite osobnih podataka i Informacije o kolačićima. Klikom na poveznicu 'Zatvori' potvrđujete prihvaćanje kolačića na ovim stranicama.