Brač Online

Portal otoka Brača - već 15 godina s vama

Danas je nakon četveromjesečne obuke održan ispit za radioamatere operatore P razreda. 

 

Oni su svoje znanje pokazali pisanjem ne baš lakog testa iz područja hrvatskih međunarodnih propisa, pravila i postupaka u radijskom saobraćaju te elektromagnetskoj i radijskoj teoriji.

Tročlana Komisija  je nakon neformalnog pregleda zaključila da su svi kandidati , Kaja, Mirena i Roko uspješno položili a uskoro slijedi i podjela prigodnih svjedodžbi i darova koja će biti upriličena na skorašnjoj godišnjoj skupštini radio kluba Vidova Gora.

Do tada novim operatorima predstoji praktičan rad na uređajima kojima će održavati radio veze sa amaterima širom svijeta.  A one koji vole lemilo i miris kalofonija čekap povelik broj elektroničkih setova za spajanje. 

Podijeli članak

Submit to DeliciousSubmit to DiggSubmit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to StumbleuponSubmit to TechnoratiSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

Ove web stranice koriste kolačiće radi što boljeg iskustva posjetitelja stranice. Molimo da prije korištenja web stranice pročitate opće uvjete korištenja, uvjete zaštite osobnih podataka i Informacije o kolačićima. Klikom na poveznicu 'Zatvori' potvrđujete prihvaćanje kolačića na ovim stranicama.