Brač Online

Naslovnica Tko smo mi Donacije Portal na Facebooku

Dragi prijatelji knjige, s veseljem vam najavljujemo ovogodišnju Noć knjige, osmu po redu, koja će održati u utorak, 23. travnja.

 

 

 

Riječ je o manifestaciji kojom nastojimo dati kreativan poticaj čitanju, promociji knjige te razgovoru o njezinu statusu i važnosti u suvremenom društvu. Povod za to pružaju nam Svjetski dan knjige i autorskih prava (23. travnja) te Dan hrvatske knjige (22. travnja). Posebna nam je želja da Noć knjige u 2019. zaživi na ulicama.

Omiljeni likovi i junaci iz svijeta knjige i stripa
U Noći knjige 2019. pozivamo vas da posebnu pozornost posvetite temi „Omiljeni likovi i junaci iz svijeta knjige i stripa“.
Vrijeme prolazi, svijet se mijenja. Ipak, oni ne stare. Inspiriraju nas, vesele, potiču na razmišljanje i djelovanje. Oni su naši omiljeni likovi, naši junaci. Rođeni u bajci, basni, romanu, priči ili stripu, obilježili su naše odrastanje i bez njih ništa ne bi bilo isto – kultura, svakodnevica – pa ni mi sami. U Noći knjige 2019. pozivamo ih u goste.
Povod za promišljanje o našim najdražim fiktivnim likovima i herojima pruža nam i niz obljetnica koje brojimo u ovoj godini: 180 godina od objavljivanja romana „Junak našeg doba“, 80 godina izlaženja Marvelovih stripova, 50 godina izlaženja „Alana Forda“, 90 godina od prve pojave Popaja, 50 godina od rođenja i 20 godina od smrti Edvina Biukovića i dr.

Noć knjige – most za generacije
Tema naših najdražih likova i junaka prilika je i za međugeneracijska druženja. Svojim postojanjem oni brišu vremenske, ali i mnoge druge razlike. Mnogo je toga što im želimo reći, a bez sumnje nam i oni štošta toga žele poručiti. U Noći knjige 2019. o njima želimo potaknuti plodan međugeneracijski dijalog. Stoga upitajte svoje prijatelje, mlađe i starije bližnje: kojih se knjiga i likova najradije sjećaju i zašto? Jesu li poruke njihovih uzora primjenjive i danas? I na koncu, imamo li danas iste heroje koje su imali naši mame, tate, djedovi i bake, poistovjećujemo li se s njima ili pak pronalazimo neke nove?

Noć knjige u Narodnoj knjižnici u Supetru:
U našoj knjižnici, kao i uvijek, sudjeluju sve generacije. Od vrtića do umirovljenika.

10.30. Strip u vrtiću ili svemir u stripu
Vrtić se predstavlja sa svojim stripovima o junacima iz svemira, pričaju, crtaju, dijele međusobno svoja znanja o stripu.

18.00 Marvel i DC comics za sve mlade i stare ljubitelja stripa
Kviz na koji ste svi pozvani.

20.00 Popularni Pub kvizovi našli su mjesto i u našoj knjižnici i nadamo se da ovaj prvi neće biti i posljednji. Zahvaljujući entuzijazmu i dugogodišnjoj suradnji s poznatim kvizomanom dr.Tihomirom Eterovićem pozivamo ekipe koje vole kvizove i druženje da nam se pridruže i u Noći knjige.

 

 

Podijelite ovaj članak

Submit to DeliciousSubmit to DiggSubmit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to StumbleuponSubmit to TechnoratiSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

Ove web stranice koriste kolačiće radi što boljeg iskustva posjetitelja stranice. Molimo da prije korištenja web stranice pročitate opće uvjete korištenja, uvjete zaštite osobnih podataka i Informacije o kolačićima. Klikom na poveznicu 'Zatvori' potvrđujete prihvaćanje kolačića na ovim stranicama.