Brač Online

Naslovnica Tko smo mi Donacije Portal na Facebooku

Manifestacija kulture i zabave Bolsko lito i ove godine dovodi u Bol niz hrvatskih kazališnih uspješnica, hvaljene i nagrađivane predstave za odrasle i djecu, nastale prema kreativnim tekstovima koji nadahnjuju i nasmijavaju publiku.

 

 

 

Ove nedjelje 14. srpnja u 21 sat na daskama bolskog kazališta pod vedrim nebom Teatrin "Dva ferala" na programu je raskošna i dirljiva komedija "Sirena i Viktorija", u produkciji Teatra Rugantino.

Predstava “Sirena i Viktorija” nastala je prema tekstu ruskog dramatičara Aleksandra Galina, u režiji Filipa Grinvalda i izvedbi sjajnih Gordane Gadžić, Dubravke Ostojić i Mladena Vasaryja.
Predstave je ove godine napunila Malu dvoranu Lisinski 12 puta, gostovala u Čakovcu i Pakracu te je odigrana i na Danima satire Fadila Hadžida u zagrebačkom kazalištu Kerempuh.
Žanrovski je riječ o komediji zabune koja smijehom razoružava publiku, a tijekom izvedbe prelazi u komičnu melodramu. Dramatičar Aleksandar Galin predstavnik je dramskog pravca suvremene ruske drame koja se bavi sudbinom čovjeka u situaciji materijalne bijede i moralnog sloma. Predstava "Sirena i Viktorija" donosi niz zanimljivih likova govoreći o novopečenoj bogatašici koja se obogatila u tranziciji trgujući stanovima i družeći se s kriminalcima. Želeći naučiti engleski, na instrukcije kreće kod doktorice engleske filologije, žene koja je u vremenima tranzicije izgubila status, posao i supruga. Pojavljuje se tu još i žigolo za ispunjavanje seksualnih fantazija, te jedan astronom kao posljedica alkoholne rastrojenosti.
Riječ je o predstavi koja će publiku nasmijati, rastužiti i obogatiti, pokazujući da su ljudski karakteri i društveni okviri svuda pomalo isti te da donose slična iskustva i emocije u kojima se prepoznajemo i s kojima se možemo poistovjetiti.

Ulaznice se mogu kupiti na dan predstave po 50 kuna, te u pretprodaji u galeriji bolskog Doma kulture od 20 sati do 22 sata, po cijeni od 40 kuna.

 

 

Podijelite ovaj članak

Submit to DeliciousSubmit to DiggSubmit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to StumbleuponSubmit to TechnoratiSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

Ove web stranice koriste kolačiće radi što boljeg iskustva posjetitelja stranice. Molimo da prije korištenja web stranice pročitate opće uvjete korištenja, uvjete zaštite osobnih podataka i Informacije o kolačićima. Klikom na poveznicu 'Zatvori' potvrđujete prihvaćanje kolačića na ovim stranicama.