brac online

U radio klubu Vidova gora bilo je zaista aktivno jer se posljednjeg vikenda u rujnu održava svjetsko natjecanje  CQ WW RTTY koje je najomiljenije među ljubiteljima digitalnih komunikacija.

 

 Natjecanje traje ukupno 48 sati ( subota i nedjelja ) pa se za taj događaj trebalo dobro pripremiti.
Kako su nam srednjoškolci  i studenti ''pobjegli'' sa otoka to je taj zadatak pao na leđa novopečenih operatora uz pomoć dvojice starijih ''osmaša'' i voditelja sekcije.
Prihvatljivim rasporedom uspjelo se odraditi većinu natjecanja a rezultati, iako neslužbeni, bit će objavljeni za desetak dana.U prošlogodišnjem CQ WW RTTY natjecanju naša je ekipa sa osvojenih 117.800 bodova osvojila treće mjesto u Hrvatskoj. I ove se godine nadamo nekom od prvih deset mjesta.
Svakako treba pohvaliti mladu ekipu koju su sačinjavale dvije mlade operatorke Kaja i Mirena te svega godinu stariji Dominik 9A3TDV i Toni 9A3RPT uz budan nadzor Ivice 9A2BW.
U konstruktorskoj sekciji nastavlja se rad na izradi tranzistorskih pojačala a trenutno je u tijeku bušenje tiskanih pločica rađenih u vlastitoj radionici.

Uskoro je KUP JADRANA pa su stariji članovi angažirani na uređenju nove lokacije.

Čujemo se uskoro opet.

 
Prilog i fotografije: Ivica Pavišić, 9A2BW

 

 

Podijeli članak

Submit to DeliciousSubmit to DiggSubmit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to StumbleuponSubmit to TechnoratiSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

Ove web stranice koriste kolačiće radi što boljeg iskustva posjetitelja stranice. Molimo da prije korištenja web stranice pročitate opće uvjete korištenja, uvjete zaštite osobnih podataka i Informacije o kolačićima. Klikom na poveznicu 'Zatvori' potvrđujete prihvaćanje kolačića na ovim stranicama.