brac online

Prošlog četvrtka u zagrebačkom Salonu Očić, naš pijanist Tomislav Damjanović održao je recital koji smo imali priliku izravno poslušati u eteru trećeg programa Hrvatskog radija.

Glazbena kritičarka Višnja Požgaj u emisiji „Sedam dana glazbe“ dala je svoj osvrt:
"Pijanist Tomislav Damjanović svoje veliko iskustvo i umijeće stečeno školovanjem i na uspješnim koncertnim nastupima i natjecanjima prenio je u četvrtak glazbom i riječju publici u Salonu Očić kao i slušateljima izravnog prijenosa na trećem programu Hrvatskog radija.

Mjesečevu terasu za audijencije iz Druge knjige preludija Claudea Debussya izveo je nadasve suptilno, sanjarski i s osjećajem za ljepotu tona i dinamičke finese, a Schubertovu slojevitu i nadahnutu sonatu u A duru predstavio je virtuoznom tehnikom te nadasve pažljivom emotivnom i duboko promišljenom izvedbom.

Oduševila je njegova lakoća preludiranja, efektna agogika, pjevna melodika, razvidni parlando i energičnost u dramatičnim momentima. Publika ga je slušala bez daha te nagradila ovacijama i dugim pljeskom. Neizbježni dodatak donio je još jedan lijepi Debussyjev preludij pod naslovom "Vrijesak" koji je na najljepši način stilski podsjetio na početak večeri i zaokružio taj reprezentativni nastup izvrsnog umjetnika."

Podijeli članak

Submit to DeliciousSubmit to DiggSubmit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to StumbleuponSubmit to TechnoratiSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

Ove web stranice koriste kolačiće radi što boljeg iskustva posjetitelja stranice. Molimo da prije korištenja web stranice pročitate opće uvjete korištenja, uvjete zaštite osobnih podataka i Informacije o kolačićima. Klikom na poveznicu 'Zatvori' potvrđujete prihvaćanje kolačića na ovim stranicama.