brac online

Centar za kulturu Brač pobrinuo se da u ovom vremenu ograničenog kretanja ne ostanete uskraćeni ni za kulturne sadržaje.

U ovim teškim vremenima krize brzina prilagodbe je od velike važnosti. Svi mi zajedno svoje uobičajene životne navike i načine na koje obavljamo svakodnevne poslove promijenili smo gotovo preko noći: pa smo tako u trenu usvojili bezkontaktnu javnu upravu, dječje vrtiće na društvenim mrežama, učenje putem javne televizije i online nabavku ribe i namirnica. Na red je evo došla i kultura i to zahvaljujući Centru za kulturu Brač koji na svojoj facebook stranici počeo objavljivati virtualne izložbe.

Vrata naših Muzeja otoka Brača, Pustinje Blaca i Galerije umjetnina Branislava Deškovića privremeno su zatvorena, ali njihovi vrijedni djelatnici ostaju otvorenog duha i fundus koji kriju njihovi prostori predstavljaju evo u ovom virtualnom svijetu.
Njihova prva virtualna izložba dolazi iz bogate zbirke Galerije umjetnina Branislava Deškovića, a posvećena je bračkome krajoliku. Zavirite u ovu Galeriju na otoku i „prošećite“ po Braču uz probrane radove velikih hrvatskih umjetnika 20. stoljeća - Ignjata Joba, Ljube Ivančića, Jerolima Miše, Slavka Šohaja, Šime Perića i drugih.. Mnogim slikarima Brač je bio neiscrpnim izvorom nadahnuća i okosnica na kojoj su gradili svoj umjetnički izraz. Djela probrana za ovu izložbu pomalo bude nostalgiju za minulim vremenima, ali i svjedoče o posebnostima našeg otoka, iznimnom prirodnom i kulturnom krajoliku, karakteru i svijesti njegova čovjeka.

Ostanite doma i ne osjećajte se zatočeni već samo zaotočeni ljepotom umjetnosti i našega Brača, posjetite ih na facebooku i uživajte.

Podijeli članak

Submit to DeliciousSubmit to DiggSubmit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to StumbleuponSubmit to TechnoratiSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

Ove web stranice koriste kolačiće radi što boljeg iskustva posjetitelja stranice. Molimo da prije korištenja web stranice pročitate opće uvjete korištenja, uvjete zaštite osobnih podataka i Informacije o kolačićima. Klikom na poveznicu 'Zatvori' potvrđujete prihvaćanje kolačića na ovim stranicama.