Brač Online

Naslovnica Tko smo mi Donacije Portal na Facebooku

Brački fumarAko je suditi po reakcijama naših čitatelja novi plovidbeni red Jadrolinije zadat će nemale muke Bračanima koji rade i studiraju u Splitu.

 

 

 

 

Jednu takvu reakciju koja je jutros osvanula u našem sandučiću objavljujemo u cijelosti

 

 

Poštovani,

Vjerojatno je u ovo blagdansko doba  ta informacija  promakla   zainteresiranim putnicima ali neugodno iznenađenje slijedi već početkom godine. Riječ je o nekoliko desetaka Bračana zaposlenih u Splitu, a među njima sam i ja koji će se preko noći morati preobraziti u dugoprugaše ili  ćemo biti primorani bježati s posla petnaestak minuta prije kraja radnog vremena da bi stigli na trajekt čiji je polazak već dva ili tri desetljeća uvijek bio u 16 i 30.

No netko pametan od prvoga 2013. njegov polazak je prebacio za 15 minuta prije znači u 16 i 15.

Mnogi studenti su odlučili svakodnevno  putovati na rodni otok da bi obiteljima uštedjeli neku kunu oslanjajući se na dugoročno ne mijenjanje polaska baš tog trajekta. Ako se moraju vraćati doma u 19 i 30 onda sav trud neće imati smisla.

Ukratko, planeri putovanja  su odlučili ukrasti tih 15 njima nebitnih minuta od polaska trajekta koji je omogućavao donekle neki opravdan razlog da smo zaposlenje tražili u Splitu, a stanovati u Supetru ili  na Braču.

U ovom razdoblju recesije mnogi supetarski studenti su odabrali putovanje jer im je plovidbeni red pružao  dobar motiv. Ovim postupkom prijevoznika taj motiv više neće imati smisla i morat će se snalaziti na druge načine.   


Molim Vas  ako je ikako moguće da u Vašim reportažama najavite promjenu u voznom redu trajekata, i na taj način pošaljete poruku nadležnima da preispitaju odluku o promjeni polaska trajekta iz Splita u 16 i 30.


Vama i vašim čitateljima svako dobro u Novoj 2013!


                                   S poštovanjem,

                                    Mr. Teo Šantić 

 

Podijelite ovaj članak

Submit to DeliciousSubmit to DiggSubmit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to StumbleuponSubmit to TechnoratiSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

Ove web stranice koriste kolačiće radi što boljeg iskustva posjetitelja stranice. Molimo da prije korištenja web stranice pročitate opće uvjete korištenja, uvjete zaštite osobnih podataka i Informacije o kolačićima. Klikom na poveznicu 'Zatvori' potvrđujete prihvaćanje kolačića na ovim stranicama.