Brač Online

Naslovnica Tko smo mi Donacije Portal na Facebooku

FumarU našem je sandučiću jučer osvanulo pismo jednog našeg bodula (podaci poznati redakciji) koji u njemu iznosi svoje viđenje problema satnice Jadrolinijih trajekata.

 

 
Poštovana redakcijo,

Osjećam potrebu obratiti vam se u vezi vašeg članka o plovidbenom redu Jadrolinije, tj. o odluci spomenutog brodara da se sporni polazak trajekta iz Splita s 16.15 vrati na 16.30 sati što po mojem mišljenju i nije stvarni problem ali s čime se i slažem, jer lakše je pričekat 15 minuti nego par uri.

Mene kao dugogodišnjem putniku na ovoj relaciji, radim dakle u Splitu a živim na Braču, smeta što tih 15 minuta, nije stvarni problem nas otočana.

Problem je u tome što smo mi u par navrata zajedno s autoprijevoznicima pisali peticije na koje nadležni iz koordinacije bračkih gradova i općina nisu reagirali, odnosno nisu se uspjeli sastati na istome mjestu i u isto vrijeme kao što je to bio slučaj ovog puta.

Da vam sada ne dužim napomenuo bi samo kako smo uz spomenutu peticiju priložili smo i prijedlog plovidbenog reda koji bi po našem mišljenju bio točno po mjeri nas otočana.

Po mom dubokom uvjerenju dakle glavna problematika se krije u pitanju zašto poštovani stanovnici grada Splita koji na posao dolaze na otok prije odlaze svojim kućama od nas otočana koji su primorani za kruh zarađivati u Splitu a potom isti zajedno dijele sa svojom familijom na škoju? Postavljam dakle poštovanoj koordinaciji pitanje koga oni zastupaju i dali je primarni cilj povezivanje otoka s kopnom ili njegovo raseljavanje?

Srdačan pozdrav
             
Bročanin

Podijelite ovaj članak

Submit to DeliciousSubmit to DiggSubmit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to StumbleuponSubmit to TechnoratiSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

Ove web stranice koriste kolačiće radi što boljeg iskustva posjetitelja stranice. Molimo da prije korištenja web stranice pročitate opće uvjete korištenja, uvjete zaštite osobnih podataka i Informacije o kolačićima. Klikom na poveznicu 'Zatvori' potvrđujete prihvaćanje kolačića na ovim stranicama.