Brač Online

Naslovnica Tko smo mi Donacije Portal na Facebooku

Brački fumarJučer je u našem sandučiću osvanulo pismo našeg čitatelja, stanovnika Škripa sa temom cijene legalizacije objekata u njegovom mjestu.

 

 

Poštovani,

Našao sam shodno za objavu  interesantne informacije oko cijene legalizacije objekata u našem dragom Škripu  kao najstarijem mjestu na Braču bez perspektive za opstanak mladih ljudi u mjestu jer većina obitelji stalno naseljenih u Škripu nije u mogućnosti platiti previsoku cijenu komunalne naknade za legalizaciju kuća gdje žive.

Stanovnici Škripa nisu protiv legalizacije objekata u mjestu i spremni su se upustiti u proces legalizacije uz razumnu cijenu koja je za sada previsoka (komunalni doprinos 138 kn/cubm) i neprihvatljiva za mještane jer većina njih nije u mogućnosti legalizirati svoje kuće gdje žive po tako visokoj i nerazumnoj cijeni zbog čega su jako ogorčeni na lokalnu vlast grada Supetra poznavajući činjenicu da je cijena komunalne naknade u susjednoj općini višestruko niža.

Mišljenja sam kako će se mjesto Škrip na ovaj način dodatno unazaditi a mještani ne znaju čime su  zaslužili da moraju plaćati najskuplju cijenu legalizacije u cijeloj Hrvatskoj koju osobno smatram sramotnom jer se Škrip ne može usporediti sa gradom Supetrom u kojem je cijena legalizacije ista a istovremeno tržišna vrijednost nekretnina je višestruko veća u gradu Supetru.

Ova moja poruka se nameće kao moralan čin budući sam kroz priču starijih i mlađih mještana zaključio kakav još dodatan problem imaju pored problema opstanka u Škripu na starim osnovama gdje su mogućnosti zarade na turizmu jako male.

Srdačan pozdrav
Pero Mirić
Škrip 45

Podijelite ovaj članak

Submit to DeliciousSubmit to DiggSubmit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to StumbleuponSubmit to TechnoratiSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

Ove web stranice koriste kolačiće radi što boljeg iskustva posjetitelja stranice. Molimo da prije korištenja web stranice pročitate opće uvjete korištenja, uvjete zaštite osobnih podataka i Informacije o kolačićima. Klikom na poveznicu 'Zatvori' potvrđujete prihvaćanje kolačića na ovim stranicama.