Brač Online

Naslovnica Tko smo mi Donacije Portal na Facebooku

Odavno nismo imali prilog za našu rubriku "Fumar" no jučer je u našem inboxu osvanuo mail koji ukazuje na jedan ekološki problem.

 

 Dana 17.12 u jutarnjim satima sam se sa društvom prošetala preljepom Boboviškom valom. Prijatljica mi je skrenula pozornost na kanal oborinskih voda u kojeg je sukljala tamna masa (slika u privitku). Na povratku smo shvatili da je cijela vala presvučena ogromnom masnom flekom. Na žalost, zbog odjsjaja sunca, teško je bilo uhvatiti zagadenje, ali par fotografija na kojima se vidi stupanj zagađenosti sam ipak uspjela napraviti. Pitali smo mještane o čemu se radi a oni su nam odgovorili da je to ispust od uljare i da je tako svake godine te da se do lita sve slegne.Zvala sam par uljara na Braču i rekli su mi da bi se te vode po novom zakonu trebale zbrinjavati.
Zapravo se radi o otpadu koji je nije toksičan, ali postavlja se pitanje kojim brzinom možemo unistiti ovu lipotu našeg otoka ?
Kanal oborinskih voda samim imenom kaže čemi služi.

Svakim danom ima sve vise maslinika, više uljara i više otpada, pa ako se o tome nije do sad povelo računa, vrijeme je da se povede.
Smatram da svi trebamo ukazati na  probleme, a sa ciljem da se pravovremeno riješe pa se evo u tom smislu obraćam vama i vašim čitateljima.

Vesna

 

Podijelite ovaj članak

Submit to DeliciousSubmit to DiggSubmit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to StumbleuponSubmit to TechnoratiSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

Ove web stranice koriste kolačiće radi što boljeg iskustva posjetitelja stranice. Molimo da prije korištenja web stranice pročitate opće uvjete korištenja, uvjete zaštite osobnih podataka i Informacije o kolačićima. Klikom na poveznicu 'Zatvori' potvrđujete prihvaćanje kolačića na ovim stranicama.