Brač Online

Naslovnica Tko smo mi Donacije Portal na Facebooku

Jučer je u našem inboxu osvanulo pismo čitateljice iz Splitske nezadovoljne rekonstrukcijom nogostupa u tom našem mjestu.

 

 

 

Pismo objavljujemo u cijelosti uz napomenu kako smo upit o ovoj rekonstrukciji uputili i prema Gradu Supetru pa ćemo njihovu evenutalnu reakciju također objaviti u ovoj rubrici.

 

Draga redakcijo molim vas za objavu ovog našeg pisma u vašoj rubrici namijenjenoj čitateljima portala a vezanog za devastacijui nogostupa na rivi u Splitskoj.

Dakle, očekivali smo rekonstrukciju nogostupa. Ni u snu nismo očekivali da će taj isti nogostup izgledati na način da je neprihvatljiv za ambijent. Čuvanjem ambijenta štitimo arhitekturu. Sadržaj bi trebalo prilagoditi arhitekturi i da na taj način sa što manje zahvata tu istu autohtonu arhitekturu prenesemo naraštajima.Ovo smatram obezvrjeđivanjem kulture, tradicije. Zapostavljanjem našeg mjesta kao i nemarnosti za isto.
Znamo da je prema legendi, Splitsku osnovao trojanski junak Anthenor koji se sa svojom vojskom nakon dugog puta usidrio u našoj vali. Da je Splitska služila kao luka za prijevoz blokova. Da ne nabrajam.
Splitska ne zaslužuje da se na ovaj način odnosi prema njoj.

Grafiti na Dioklecijanovoj palači se smatraju vandalizmom.
A što je onda ovo !?

Podijelite ovaj članak

Submit to DeliciousSubmit to DiggSubmit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to StumbleuponSubmit to TechnoratiSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

Ove web stranice koriste kolačiće radi što boljeg iskustva posjetitelja stranice. Molimo da prije korištenja web stranice pročitate opće uvjete korištenja, uvjete zaštite osobnih podataka i Informacije o kolačićima. Klikom na poveznicu 'Zatvori' potvrđujete prihvaćanje kolačića na ovim stranicama.