Brač Online

Naslovnica Tko smo mi Donacije Portal na Facebooku

fumar-naslovnica.jpg
U najnovijen Fumaru crtica o ribaru i to iz Povalja, mjesta koje je posve neopravdano premalo zastupljeno na našem portalu. Najtoplije Vam dakle preporučamo prilog naše novopečene dopisnice s istočne strane Brača u nadi da će ih biti još.

 

Ribar ča ne lije suze


riba1.jpgJuraj Vrsalović je ribar i to od one ritke vrste koja ne plače nevoju da mu je teško i slabo. Čovik svaki dan gre na ribe, radi, lovi i bogami ulovi. U ova doba godine u điru su girice pa sada mi u Povja svaku večer kad se on vrati sa mora možemo kupit friške ribe. Cina taman - petnajest kun kilo, ni ni skupo jer kad je onako friško izvađenu iz mriže staviš na gradele nijedna druga riba iz njezine fameje, a girica je virovali ili ne bila riba, ne može se stavit š njon... ni blizu.

 

U kombinaciji sa perunon blitve iz vrtla i kapjon domaćega crnega vina fešta je to i za žešće bonkuloviće i gurmane od nas ča u Jurja uzimjemo ribu. A on šta ne proda poledi i vozi svako jutro auton u Supetar pa na trajekt za Split i ne kuta, kaže isplati se.

Inače zadnja tri dana oko Povaj viđaju se i dupini, kako kažu ovi ča su ih sinjali ima ih barenko šest a i Juraj ih je ositija na svojin mrižami. Dođu na ulov zapreten u mriži pa gucaju i ribu i mahu nakon čega uvik triba par metri zakrpit ali on ne grinta, sve je to dil posla kaže.

 

 

 

riba2.jpg
riba3.jpg

 

 

A dupini ka dupini igraju se ka mala dica i plivaju od Tičjega rata do Zaglava pa se onda malo zaletidu na širje more, do pol kanala i onda opet nase i sve isponova. Ta njihova igra u povjaskin valama je uobičajena i ne triba se oko toga previše uzbuđivat tvrdi Juraj, kako su došli dupini će na koncu i poć ća i njihovo prisustvo oko Povaj je ionako dobar znak jer neće oni di je šporko...

Tako govori povajski ribar Juraj Vrsalović, jedan od one ritke vrste ča ne lije suze.


Erika

Podijelite ovaj članak

Submit to DeliciousSubmit to DiggSubmit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to StumbleuponSubmit to TechnoratiSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

Ove web stranice koriste kolačiće radi što boljeg iskustva posjetitelja stranice. Molimo da prije korištenja web stranice pročitate opće uvjete korištenja, uvjete zaštite osobnih podataka i Informacije o kolačićima. Klikom na poveznicu 'Zatvori' potvrđujete prihvaćanje kolačića na ovim stranicama.