Brač Online

Naslovnica Tko smo mi Donacije Portal na Facebooku

fumar-naslovnica.jpg
Ovo nije rezultat nikakvih izbora, lokalnih, niti parlamentarnih, nego je rezultat nogometne utakmice održane u Supetru, tijekom turnira, organiziranog u humanitarne svrhe...

 

...Vrlo humano i društveno svjesno u Supetru, koji to u svojim osnovama (mislim na grad kao instituciju) baš i nije.

Gore navedeni rezultat u stvari uopce nije važan, iako mi je drago da su pobijedili oni koji su se po riječima mladih ljudi u Supetru, ipak bolje organizirali i alarmirali „članstvo“. Pa i ono nogometno.

No cilj ovog teksta danas nije uspoređivati nogometne sposobnosti, niti strategije alarmiranja članstva pojedine političke stranke, niti uspoređivanje programa ijedne od njih.

Cilj je upozoriti čitatelje i stanovnike Grada Supetra da je današnja politika, u ovakvom obliku i s ovakvom svrhom, vrlo pogubna i destruktivna, posebno kad se stavi u kontekst lokalne politike kakvu ima Supetar.

Nije mi jasno, i pomalo me nervira to djeljenje na live i desne u Supetru, kao i u svakom malom mistu u Hrvatskoj, a posebice Dalmaciji.
Već godinama Supetar evidentno stagnira na mnogim poljima, posebice kad je riječ o kulturnom i socijalnom životu građana Supetra.

Ekonomski gledano, Supetar još stoji i dobro, no to nije nužno jedini preduvjet dobrog i ugodnog života u predivnom mistu kao što je Supetar, i u mistu koji ima toliko veliki potencijal na svim poljima.

Supetar je danas preizgrađen, vlada građevinski lobi kroz sve insitucije koje imaju veze s gradnjom i ostvarivanjem tih u nacionalnim okvirima sitnih interesa.

Pogubna je i tužna činjenica da to dijeljenje lokalnih 'političara' na HDZ, SDP, HNS ili HSP (lijevo i desno, i centar) već godinama uzrokuje stanje u kojem građani Supetra koji uredno plaćaju porez i sve doprinose (koji su sve veći), još uvijek nemaju sportsku dvoranu, dom mladih, više radnih mjesta, normalne uvjete za obrazovanje, i sl. Ne samo da nemaju dvoranu, nego niti lokacija nije određena. Bože ironije i nesposobnosti!!!

Glavno je da se gradi marina, ne znamo samo čija će to marina biti i tko to sve skupa plaća....

Očito je da je naše poglavarstvo koje grca u kaljuži i žabokrečini lokalne politike i sitnih interesa naših 'političara' izrazito nesposobno već u predugom vremenskom roku, ali i da dalje egzistira kao naše vodstvo. Čija je to greška i zašto je stanje upravo tako? Odgovor na to pitanje nemam,  premda imam svoje mišljenje.

Možda bi bilo dobro da na slijedećoj supetarskoj fjeri piva Đorđe Balašević i da lajtmotiv njegova nastupa bude pisma 'Krivi smo mi'... Možda bismo tada dobili odgovore na neka pitanja.

Meni, a mislim da ni jednom građaninu Supetra uopće nije važno gdje će dvorana biti, niti hoće li ić malu više u livo ili desno, u crvenoj ili crnoj boji. Važno je da se konačno krene s tima projektom, da se riješe sve nedoumice i navodni problemi, koji daju samo izlike našem poglavarstvu da budu još nesposobniji i razdjeljeniji kada je u pitanju budućnost Supetra kao grada, njegove djece koja loče u kafićima, troši u kladionicama i u sebe stavlja svakojake droge.

Vrime je da se krene u strategije razvoja, u razvoj kulturnog i civilnog društva, da se u Supetru, između ostalog otvori jaka turistička škola koja će odgajati djecu da budu turistički orijentirani i da nam osiguraju ugodnu ekonomsku budućnost, a sve na uštrp glupe i totalno nepotrebne frizerske škole sa 6 učenika koje će raditi frizure Supetarkama, na primjer.

Krajnje je vrime da Supetar postane bolji, i da se u budućnosti odigravaju jednako dobre nogometne utakmice, samo u ugodnijem i boljem okruženju.

Važno je da kompromis za boljitak bude u svakom detalju slike našega grada, da prestanemo s glumljenjem politike, odnosno da politika bude u svrhu nas a ne samo 'njih' i 'nekih' - livih, desnih, srednjih, krivih, pravih, cotavih, korumpiranih i nesposobnih.


Pozdrav,

 

I.C., Supetar

 

Podijelite ovaj članak

Submit to DeliciousSubmit to DiggSubmit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to StumbleuponSubmit to TechnoratiSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

Ove web stranice koriste kolačiće radi što boljeg iskustva posjetitelja stranice. Molimo da prije korištenja web stranice pročitate opće uvjete korištenja, uvjete zaštite osobnih podataka i Informacije o kolačićima. Klikom na poveznicu 'Zatvori' potvrđujete prihvaćanje kolačića na ovim stranicama.