Brač Online

Naslovnica Tko smo mi Donacije Portal na Facebooku

fumar-naslovnica.jpg
Pošto san sa Brača vi moj „članak“ se najviše odnosi na bračke matere i oce i sve one koji sudjeluju u odgoju dice, ali ni oni izvan Brača nisu dišperani ve žute kartuline pridisključenja.

 

"Vjerojatno se pitate o čen se radi, ja naime nisan roditelj, ja san dite (pinku veće) iman 19 godin i kad se osvrnen oko sebe, oko svojih vršnjacih i naročito mlaje dice dojde mi da zaplačen.

Većina te dice koju žalin nemaju ničega u sebi, nikakovih vridnosti, poštovanju ni traga, a osobnost in je svima ista. Sve ženske bidu tile bit manekenke, top modeli dok se priko rive ili pijace šepuridu sa novin mobitelon i mislidu da su svi drugi ispod njih, manje važni. A muškima nisu niti motori dosta, (da ne spominjen no vrime kad su stara koza i tomos bili dobri jer je bilo bitno da gre i prdi a ne da bude marka i šminka i da se slaže uza nove postole), oni bidu tili auta i to ne bilo koja, nego nova, a i ako je novo a ispod 100 konjih to in ni to.

I ča onda roditelji činidu?!
Ugodidu svojon mezimici/mezimcu i u sebi rečedu „pa kad nisan ima ja neka ima on!“, nema veze ča ćedu se narednih misecih čriva pinku stisnut i ča će na banci bit minus, ali nebi da ti minus susid može vidit. On će vidit samo lipo, novo auto isprid kuće i bit će ingorad! E, ali susidovo dite reče: vidiš majko kako su mu kupili auto, a on pa godinu, a ja iman sve trice i samo jednu jedinicu mogli biste i vi meni kupit auto. Pa onda roditelji navečer u posteji izminidu dvi tri riči i auto brzo osvane isprid kuće i svi sritni a računi i takujini prazni. I onda roditelji kad idu leć molidu Boga da in čuva dite da mu se čagod ne dogodi, da ne sleti digod sa auton. A ako se, ne daj Bože ča dogodi svi su in drugi krivi pa se pitaju „Zašto Bože meni?!“, a jedini koji su krivi su oni sami! Vi, roditelji!!!

Ja ne kažen da se ditetu ne smi ništa kupit, ali morate znat odmirit je vaše dite za to spremno, jeste ga odgovornega odgojili i je cjeni to ča ste mu dali, i je za to kad odradi koju botu i je se kad usta koju subotu u 6 urih i sa ocon iša čistit masline ili sa materon prat kace ili damijane. Zapantite, sve je u odgoju!!! Kako god ga odgojite tako će van i bit. Ako ste ga naučili da promisli unaprid ča čini, promišljat će cili život i bit pametan i odgovoran. Ako mu niste dali sve ča je zamisli neka van je u ten momentu reka da vas mrzi i da ste najgora mater/otac, virujte mi sve će to posli cjenit i postat će čovik na ponos i diku svojon fameji. Sa tin ste mu dali osobnost, pamet i odgovornost. I on će bit svjestan tega, i tako će odgajat i svoju ćer/sina. Pa će većina činit generaciju sa  moralnin vridnostima i jakin karakteron, pa ja već neću plakat za prilomjenon mladošću, nego ću se na kominima smijat, balat i pit sa društvon koje ne promišlja na samoubojstvo, ni na drogu, koje vidi svoju budućnost, gradi je, duboko u sebi zafalije na materi i ocu ča su ga takega odgojili i pun je pizdarijih i šenih jer još malo pa će i on dobit svoju fameju, morat će se pinku uozbiljit (ali samo pinku) jer ga čeka težak posal: odgojit dite u čovika.

Zna da mu neće bit lako ali isto tako zna da su njegovi mater i otac u nje usadili pravu knjigu odgoja i da on samo mora dobro sa njon baratat i stat atento da mu čagod ne promakne, zadovoljno zaklopit oči, bit ponosan na se i mirno zaspat!"
 
Piše: A.B. (19) 

 

Podijelite ovaj članak

Submit to DeliciousSubmit to DiggSubmit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to StumbleuponSubmit to TechnoratiSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

Ove web stranice koriste kolačiće radi što boljeg iskustva posjetitelja stranice. Molimo da prije korištenja web stranice pročitate opće uvjete korištenja, uvjete zaštite osobnih podataka i Informacije o kolačićima. Klikom na poveznicu 'Zatvori' potvrđujete prihvaćanje kolačića na ovim stranicama.