Brač Online

Naslovnica Tko smo mi Donacije Portal na Facebooku

fumar-naslovnica.jpg
Najnovije izdanje Vašeg i našeg Bračkog fumara donosi osvrt građanina Supetra na smrad koji se širi sa supetarskog smetlišta.

 

 

 

 


Nisam rodom sa Brača, al sam gotovo već 13 godina stanovnik Supetra. Svjedok sam različitih događanja, u većini slučajeva onih ružnih o ovom gradu i njegovim stanovnicima. Onda kad sam se prije 13 godina, zbog poslovnih obveza, odlučio trajektom dovući do Brača i naseliti se u maloj kamenoj kućici, Brač je tada za mene bio san snova, "selo" u miru, svjež zrak i veseli ljudi. I trajalo je to danima, mjesecima i godinama.

A onda je odjednom sve krenulo naopako. Svako je počeo gledati tuđa posla, viriti u susjedni dvor i sve se nekako zamračilo ko da se nad Supetrom nadvio veliki, sivi oblak koji ne odlazi. Sve je postalo tužno i onaj moj san o ljepoti koju Brač pruža srušio se u milijun komadića.

smradnik.gif I sad dolazi naslov ovog fumara - "Uh taj smrad" - Sinoć me žena zamolila da stavin robu sušit ( sad će neki reć... eh... neka njih :) ). Izašao sam na balkon naše kuće i osjetio neopisivi al već dovoljno poznat smrad. J.... ti taj grad, upravu, ma sve... kad su dopustili da ovaj smrad zavlada našim mjestom, okolnim mjestima, našim plućima, maslinama, robi. Uvukao se u doti jednu poru na mom licu i ne ide ća. A tko je što poduzeo? Samo pusta obećanja ovih i onih. Napravili smo ovo, napravili smo ono. Ma vraga su oni išta napravili - mažu nam oči prozirnim obećanjima, žele da vjerujemo kako i što oni žele.
A mi se lagano stapamo sa smradom, držimo zatvorena vrata i prozore naših kuća, udišemo "čisti" zrak naših nadređenih i onda da idemo dalje...

Zlobnici će neki, nakon svega reći, idi odakle si i došao - pa nek govore. Ja sam Supetar izabrao, onda kad je on za mene bio raj - a sada jednostavno, kad se apsolutno ništa po pitanju smrada ne poduzima, ne preostaje mi ništa drugo nego da BIJES koji osjećam prenijeti barem ovako, jer ja sam ipak došljak, ko bi mene slušao da stanem nasred rive i da se derem?!

Veseli bili,

J.D. Supetar

Podijelite ovaj članak

Submit to DeliciousSubmit to DiggSubmit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to StumbleuponSubmit to TechnoratiSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

Ove web stranice koriste kolačiće radi što boljeg iskustva posjetitelja stranice. Molimo da prije korištenja web stranice pročitate opće uvjete korištenja, uvjete zaštite osobnih podataka i Informacije o kolačićima. Klikom na poveznicu 'Zatvori' potvrđujete prihvaćanje kolačića na ovim stranicama.