Brač Online

Naslovnica Tko smo mi Donacije Portal na Facebooku

fumar-naslovnica.jpg
Nakon što je podno vijesti "Slučaj Milna" na našem portalu osvanuo "intrigantan" komentar nakon čega su na našu redakciju počeli stizati mailovi, smatramo da je vrijeme za obrazloženje.

 

Pod rečenom vijesti jučer je dakle jedan naš korisnik, koristeći svoje demokratsko pravo komentiranja, napisao slijedeće:

"poštovana gospodo sa braconline !
Nisam se nadao ovakoj polemici oko nebitnog i marginalnog pitanja i polemiziranja sa novim načelnikom općine Milna. Ovo je samo dokaz koliko ste bili pupćano vezani sa bivšim načelnikom.Ništa se nije promjenilo u općinskoj vlast ostali su vjećnici svi isti samo su zamjenili mjesta na funkcijama. Kada već spominjete sume plaćanja donatora,spomenite sve sume koje ste dobili od onih koji su vam uplatili.

Web stranica Općine Milne i održavanje Web stranice plaćeno je ali se uopće ne ažurira pa s obzirom da ništa niste radili a naplatili ste taj 12.000,00 kuna samo održavanje taj novac mogli bi donirati u dobrotvorne i humane svrhe."


A nakon što su nakon napisanog komentara počeli stizati određeni mailovi na redakciju, ovim putem želimo izraziti mišljenje vezano za web stranice Općine Milne i održavanje istih.

U svakoj raspravi, a komentar ovakvog sadržaja, automatski podrazumijeva raspravu (čovjek nas je naime eksplicite optužio da smo za nekakav dogovoren posao uzeli novce a da isti nismo uopće napravili) valjalo bi imati i nekakve argumente jeli... Naš čitatelj pak za svoje tvrdnje rečenu argumentaciju nije iznio već se naš integritet nabacio govnom onako od oka.

E sad kako demokraciju valja svakodnevno vježbati da bi se usvojila sad ćemo mi, načeto pitanje fino "demokracki" i argumentirano razložiti, obrazložiti i pojasniti bez strasti i povišenih tonova. Manje da bi našem vjernom čitatelju dali odgovor a više zbog onih ljudi koji su rečenim komentarom ostali zbunjeni i sumnjičavi.

E pa krenimo redom...

1. Redakcija Braconline-a nije nikada potpisala nikakav ugovor s Općinom Milna vezano za njihove službene stranice, već je to napravila firma Foto "Peđa", tako da u tom slučaju nema govora o nikakvoj donaciji od strane portala braconline.com.hr.
Da tu nebi došlo do nesporazuma, naša web stranica zaista djeluje pod foto "Peđom", ali samo kao neovisni news portal a ne kao izvršitelj drugih obaveza koje foto "Peđa" ima.

2. Foto "Peđa" je prošle godine potpisao ugovor o izradi službenih stranica. Stranice za Općinu Milnu su završene 1. prosinca 2007. godine, pa su istog dana postale dostupne na privremenoj domeni http://70.87.18.130/~opcmilhr/ (za provjeru navoda sve nevjerne i vjerne Tome pozivamo na ugriz mišem).

3. Nakon toga dolazi do problema registracije domene koja nije u nadležnosti Foto "Peđe" već tehničke kontakt osobe od strane Općine. Naime, s obzirom da je, barem po našem saznanju, domena www.milna.hr od strane Općine prepuštena Turističkoj zajednici Milna, a da se pritom ista ta domena, po službenim podacima od hosting tvrtke, koristi i od strane Turističke zajednice i od strane  Općine, problem je nastao u samoj registraciji HR domene. Nakon toga je odlučeno da domena www.milna.hr i dalje ostane u nadležnosti TZ Milne, a da općina pristupi novoj www.opcinamilna.hr domeni.

4. Pristupni podaci za uslugu domene i hostinga su stigli 18. prosinca 2007. godine, nakon čega na površinu izranja slijedeći problem:

Prema potpisanom ugovoru između Foto "Peđe" i Općine Milna, prema članku 5. i 6. ugovora obaveza naručitelja je da izvršitelju stavi na raspolaganje raspoložive podatke i dokumentaciju potrebnu za izvršenje ugovorenog posla, te da tijekom ugovorenog roka surađuje sa izvršiteljem u prikupljanju potrebnih podataka. Izvršitelj se obvezuje ugovoreni posao iz članka 1. Ugovora po stavci izrade weba obaviti u roku od 60 dana, računajući od dana kada je naručitelj dostavio sve potrebne podatke i dokumentaciju.

Dokumentacija, promućurniji među Vama zasigurno su već pogodili, nikada nije dostavljena Foto "Peđi". Pitanje "kako ažurirati nešto za što nikada niste primili ugovorenu dokumentaciju neophodnu za online aktivaciju" ostaje stoga u sferi neargumentirane retorike oslobođene nepotrebnog balasta logike.

E sad, s obzirom na slijedeću rečenicu u postu našeg čitatelja: "ali se uopće ne ažurira pa s obzirom da ništa niste radili" - postoji mogućnost da on pod službenim stranicama Milne podrazumijeva stranice na adresi www.milna.hr što je domena Turističke zajednice općine Milna i koja je zaista zadnji put ažurirana u travnju 2006. godine.
No ako u tom grmu leži zec "naš vjerni" tek onda puca u krivog zeca, jer rečene stranice sa firmom Foto "Peđa" nemaju nikakave veze, niti ih je ta firma izrađivala, niti ih održava.

Što reći na kraju?

Možda će Vas iznenaditi ali mi se u potpunosti slažemo sa našim komentatorom... sve ovo skupa nije ništa drugo nego polemika oko nebitnog i marginalnog pitanja. A tko je za koga vezan pupčanom vrpcom, tko vrši pritiske i tko na muhe vadi teško naoružanje "politiziranja nebitnog" zanemarujući ono zaista važno procjenite Vi sami dragi naši  štioci?!

                                                        Srdačan pozdrav,

Redakcija portala

U Supetru, 8. rujna 2008.

 

Podijelite ovaj članak

Submit to DeliciousSubmit to DiggSubmit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to StumbleuponSubmit to TechnoratiSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

Ove web stranice koriste kolačiće radi što boljeg iskustva posjetitelja stranice. Molimo da prije korištenja web stranice pročitate opće uvjete korištenja, uvjete zaštite osobnih podataka i Informacije o kolačićima. Klikom na poveznicu 'Zatvori' potvrđujete prihvaćanje kolačića na ovim stranicama.